MaSA HadApaN..

mase depan...kite sendiri xbole nak jangke..ape akan berlaku dengan kite pade mase hadapan..gembirakah??berduakah..masih bersamakah...semua yg berlaku..ade lah kehendak tuhan..xkire yg baik atau yg buruk...

kadang2 aku rase hepi bile aku PLAN ape yg bakal berlaku pade aku dimase depan...next year akan further degree...then nk try jadik STRAIGHT BALEK..abes degree aku tros kerje,kumpul duet beli kereta..bayar pinjaman STADY aku...and around 25 aku akan kahwen...
tp toh laa...toh cume PLAN yg aku wt sendiri tnpe mngambil kire soal AJAL,MAUT,JODOH,PERTEMUAN,QADA N QADAR...
mampukah aku untuk menyelesaikan setiap PLAN yg telah aku rancangkan...


lepas toh ag 1...kuat x kite nak mengharungi ape yg akan kite lalui di mase hadapan..mcm aku ckp kt post2 sebelom ny...DALAM HIDUP NY..KITE AKAN MELALUI PELBAGAI PERHENTIAN DGN WAJAH2 YG BERLAINAN..mknenye mungkin di mase akan datang..kite akan mengharungi hidup itu berSEORANGAN..persoalannye..MAMPUKAH??kdg2 kite RASE KUAT NAK HADAPI SUME CABARAN..kuat untuk segale kelemahan yg yg kite ade neyh?? mampu MENEPIS SEGALA RINDU DALAM KENANGAN YG LALU??mcm mane pulak kalo 1 hari..kite terpakse menempuh mase depan tanpe org2 penting,org2 yg kite syg...persoalannya sekali lagi..MAMPUKAH? sedangkan selame ny hidup kite sentiase bersame2 mereka..tibe2 trpakse mnjalani hidup di mase depan berseorangan...msti susah kn??msti kite perlu bertatih untuk belajar HIDUP TANPA MEREKA..start all over with a new BEGINNING...

ape2 pon..MASA DEPAN itu pasti..kuat atau tak untuk menempuhi mase depan..itu bergantung pade kite..tapi rela atau x..kite tetap kne lalui nya jugak..walau mcm mane kite plan untuk mase depan pon...mungkin bnde toh xkn jadi..tp xsalah untuk merancang juga...supaye XTERSASAR ARAH dr matlamat hidup kite...

p/s:jangan cepat sgt syg,percaya,suke,cite,taruh harapan pade org laen..mungkin dye bukan org yg akan bersama kite dimase hadapan... [senyum selagi mampu..sebb senyuman itu saje mampu menutup rahsia hati]


xkn bace2 jerk awak..komen2 laa sket.. n thx for viewing this post ♥

2 comments:

  1. ganbatte na,, al da best n may all da wishes come true,,

    ReplyDelete